Els municipis catalans sense Policia Local podran utilitzar la videovigilància

Així ho ha establert la conselleria d'Interior, que permetrà la instal·lació d'aquests sistemes en llocs públics quan existeixi una necessitat real.

Segons ha informat el Departament d'Interior, aquesta mesura, que compta amb l'aval de la Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), s'articularà mitjançant convenis de col·laboració que podran subscriure els municipis sense Policia Local amb la conselleria i que tindran una vigència de quatre anys prorrogables.

 

Canvi de paradigma

Els municipis amb policia local eren els únics que fins ara podien disposar de sistemes de videovigilància, doncs era el propi cos policial qui custodiava les imatges.

A partir d'ara, amb la signatura d'aquest conveni amb la conselleria d'Interior, seran els consistoris els que adquiriran i instal·laran els dispositius fixos de videovigilància. L'emmagatzematge, la custòdia i el visionat de les imatges correspondrà als Mossos d'Esquadra.

 

Funcionament de la mesura

Per autoritzar la instal·lació d'aquest sistema de seguretat, la Comissió de Control del TSJC ha d'informar sobre la petició que cursi la direcció dels Mossos d'Esquadra, a partir de la sol·licitud plantejada pels municipis.

La Generalitat i els municipis interessats formalitzaran un document que autoritzarà la instal·lació de videocàmeres fixes en llocs públics.

 

Foment de la convivència

Tot plegat permetrà prevenir i investigar possibles actes criminals, així com garantir l'ús pacífic i cíviv dels carrers i espais públics. Aquesta mesura també permetrà una convivència més segura i positiva. Els convenis subscrits tindran una vigència de quatre anys, encara que podran ser prorrogats.

 

Vols estar al dia de totes les novetats?

× Escriu-nos per WhatsApp